Om oss

Välkommen till Betelkyrkan i Tärnsjö! Här har vi i Nora-Tärnsjö Baptistförsamling haft de flesta av våra träffar sedan kyrkan stod klar 1926. Vi träffas för gudstjänst, bön, fika och andra trevliga aktiviteter. Du som delar vår tro är varmt välkommen in i vår gemenskap.

 

 

Samarbeten och aktiviteter

Betelförsamlingen har många fina samarbeten, de flesta med Missionskyrkan här i Tärnsjö. Vi samarbetar också med Svenska kyrkan genom Nora-alliansens arbete, där även missionsförsamlingen ingår. Här nedan kan du läsa mer om några av våra verksamheter.

 

Café Källan

Tillsammans med Missionskyrkan driver vi Café Källan. Här får du en trevlig kväll med gott fika och fint sällskap. Du hittar caféet i Missionskyrkans källarlokal, mitt emot Betel.

Läs mer på equmeniakyrkan.se/noratarnsjo/cafe-kallan

 

Älvåsa

Intill Östa hittar du den natursköna gården Älvåsa. Här njuter du av gott fika, glass och kaffe samtidigt som du deltar i arrangemang eller går en runda minigolf. Under sommarsäsongen (juni–augusti) är det öppen dagligen med servering och programverksamhet. Älvåsa drivs av oss i Betel gemensamt med Nora-Tärnsjö Missionsförsamling, Equmeniakyrkan i Östervåla, Centrumkyrkan i Heby och Huddunge Missionsförsamling.

Läs mer på alvasa.se

Historia

14 februari 2018 publicerade Sven Erik Eriksson en text om Betelkyrkans historia i tidningen Västra Uppland.

År 1926. Kapellet började byggas på åsen i Tärnsjö under mitten av 1920-talet av medlemmar i Högsbo baptistförsamling som bodde i Tärnsjö. År 1926 stod den färdig och kunde tas i bruk som gudstjänstlokal. Till en början hade församlingen gudstjänst både i kapellet i Högsbo, som byggdes strax före 1890, och i kapellet i Tärnsjö. Så småningom bildades en egen församling i Tärnsjö som hade nära samarbete med den i Högsbo. I början av 1960-talet gick församlingarna ihop och Nora-Tärnsjö Baptistförsamling hade då huvuddelen av gudstjänstverksamheten förlagd i Tärnsjö. I kyrkan, som genomgått en genomgripande invändig renovering som var klar 1975, hålls regelbundet gudstjänster. Det har också förekommit och förekommer arbete med barn och ungdom i varierande omfattning.

Sven Erik Eriksson

Rulla till toppen